Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Στην Ρίγα της Λετονίας η πρόεδρος του ΟΑΕΔ

Στην τρίτη συνάντηση του Συμβουλίου του Δικτύου Δημοσίων Υπηρεσιών Απασχόλησης (ΔΔΥΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στη Ρήγα της Λετονίας, το διήμερο 11 και 12 Ιουνίου, θα συμμετάσχει η Διοικήτρια του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού κ. Μαρία Καραμεσίνη.
Στη διάρκεια της συνάντησης, την οποία οργανώνει η Λετονική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρουσιάσει και τα μέλη του Συμβουλίου ΔΔΥΑ θα συζητήσουν τις συστάσεις που απευθύνονται σε κάθε εθνικό δημόσιο φορέα απασχόλησης ξεχωριστά για το τρέχον εξάμηνο. Στην ατζέντα της συνάντησης περιλαμβάνονται η μακροχρόνια ανεργία, η σύζευξη αναζητούντων εργασία με την κατάλληλη θέση εργασίας, βάσει προσόντων, η διαδικτυακή οργάνωση των υπηρεσιών απασχόλησης και οι σύγχρονες συνθήκες που διαμορφώνονται στις αγορές εργασίας της ΕΕ.
Θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, η νέα προσέγγιση της μακροχρόνιας ανεργίας από τους δημόσιους φορείς απασχόλησης, οι καλές πρακτικές που εφαρμόζονται όπως και ο τρόπος με τον οποίο το δίκτυο μπορεί να υποστηρίξει την πρωτοβουλία της Επιτροπής για την έκδοση οδηγίας του Συμβουλίου σχετικά με την ενσωμάτωση των μακροχρόνια ανέργων στην αγορά εργασίας. Θα γίνει τέλος, παρουσίαση της πορείας εφαρμογής των προγραμμάτων απασχόλησης από το Δίκτυο.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου