Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Για Τρίτη φορά βραβεύτηκε η ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ

 Η Επαγγελματική Σχολή (ΕΠΑ.Σ) Μαθητείας του ΟΑΕΔ Κατερίνης βραβεύθηκε για τρίτη φορά στο πλαίσιο των Βραβείων Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ» 2015, με το βραβείο «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ» Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.
Η βράβευση έγινε για τη θεματική εργασία «Θέρμανση από τον Ήλιο» με την κατασκευή ενός συστήματος ηλιακής θέρμανσης χώρου με ανακυκλώσιμα υλικά, από τους μαθητές της ΕΠΑ.Σ Μαθητείας Κατερίνης, με την οποία παράγεται θερμότητα από τον Ήλιο με την τοποθέτηση συστοιχίας συλλεκτών στην ταράτσα ή τη στέγη του κτιρίου, για τη θέρμανση του χώρου. Η πρωτοβουλία ανήκει στον Εκπαιδευτικό του ΟΑΕΔ κ. Αθανάσιο Καραβέργο και υλοποιήθηκε από τους μαθητές και την εκπαιδευτική κοινότητα της Σχολής.
Στο πλαίσιο των βραβείων Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ» η Επαγγελματική Σχολή Μαθητείας ΟΑΕΔ Κατερίνης, είχε βραβευθεί με το βραβείο «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ» 2010, Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για την ανάπτυξη Ηλιακού και Αιολικού Αυτοκινήτου καθώς και την επόμενη χρονιά με το βραβείο «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ» 2011, Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για την λειτουργία της συγκεκριμένης σχολής με οικολογικά πρότυπα, ως «το πρώτο Ηλιακό σχολείο στην Ελλάδα», το οποίο παράγει ηλεκτρική ενέργεια από Ανανεώσιμες πηγές και είναι διασυνδεδεμένο με το δίκτυο της ΔΕΗ με πρωτοβουλία επίσης του Εκπαιδευτικού κου Αθανάσιου Καραβέργου.
Η Διοίκηση του Οργανισμού συγχαίρει θερμά τη Διεύθυνση του Σχολείου, το συνάδελφο εκπαιδευτικό, τους μαθητές του ηλεκτρολογικού τομέα, που συνέβαλλαν στην προσπάθεια αυτή και δεσμεύεται ότι θα ενισχύσει με κάθε δυνατό τρόπο, αντίστοιχες πρωτοβουλίες και ενέργειες των Εκπαιδευτικών ΟΑΕΔ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου