Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

“Θέατρο κατ΄Οίκων” σε συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο για τα μέλη του προγράμματος ”Βοήθεια στο σπίτι” του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου


Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου σε συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο, συμμετέχει στη δράση “Θέατρο κατ΄Οίκων”, μία κοινωνική παροχή που απευθύνεται στα μέλη του προγράμματος “Βοήθεια στο σπίτι”.
Η δράση ξεκίνησε για τους κατοίκους του Δήμου μας που συμμετέχουν στα προγράμματα στις 18 Σεπτεμβρίου του 2014. Σκοπός της είναι να φέρει τη θεατρική τέχνη κοντά στους συμπολίτες μας που λόγω ειδικών συνθηκών (αναπηρία, μεγάλη ηλικία, κα) αδυνατούν να βγουν από τα σπίτια τους. Οι παραστάσεις από τους ηθοποιούς του Εθνικού θεάτρου δίνονται δωρεάν στα σπίτια των μελών, ή σε ειδικό χώρο του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου με εύκολη πρόσβαση. Πρόκειται για μία δράση που έχει βρει ιδιαίτερα θερμή ανταπόκριση από τα μέλη των προγραμμάτων “βοήθεια στο σπίτι”, αφού μέσω του θεάτρου έρχονται σε επαφή με τη λογοτεχνία, με τα θεατρικά κείμενα, την ποίηση, ψυχαγωγούνται και επικοινωνούν, ανακουφίζοντάς τους από την μοναξιά.
Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε για τη συγκεκριμένη δράση: “Σε μία εποχή ιδιαίτερα δύσκολη για όλους μας, κάποιοι συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα υγείας χωρίς τη συμπαράσταση του οικογενειακού κύκλου στις περισσότερες περιπτώσεις, έχουν μεγάλη ανάγκη για επικοινωνία και ψυχαγωγία. Αυτό το κενό έρχεται να καλύψει η δράση του Θεάτρου κατ΄οίκων του Εθνικού Θεάτρου στην οποία συμμετέχει ο Δήμος μας. Ήδη τα πρώτα δείγματα είναι ιδιαίτερα θετικά, αφού οι πρώτες παραστάσεις πραγματοποιήθηκαν σε θερμό και φιλικό κλίμα”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου