Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

          
Σε μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ο Δήμαρχος Μοσχάτου- Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου αναφέρει:
«Η Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας εορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου. Η ημέρα αυτή ξεκίνησε από τις διαμαρτυρίες των γυναικών στις αρχές του 20ου αιώνα στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, οι οποίες διεκδικούσαν ίσα δικαιώματα με τους άντρες, καλύτερες συνθήκες εργασίας και δικαίωμα ψήφου. Ο ΟΗΕ θεσμοθέτησε την 8η Μαρτίου το 1977 ως ημέρα της γυναίκας, καλώντας τις χώρες του κόσμου να γιορτάσουν την ημέρα για τα δικαιώματα των γυναικών.
Με την πάροδο των χρόνων η ημέρα έχασε λίγο από τον «πολιτικό» χαρακτήρα της, παίρνοντας μία πιο εορταστική χροιά, αποτελώντας κίνητρο διασκέδασης για τις παρέες των γυναικών.
Από την πλευρά μου, εύχομαι σε όλες τις γυναίκες να περάσουν όμορφα τη σημερινή ημέρα, επιλέγοντας να κάνουν ό,τι τους ευχαριστεί. Άλλωστε, ο ρόλος της γυναίκας περιέχει μέσα του τόσες ξεχωριστές πλευρές, όπως αυτή της μητέρας, της εργαζόμενης, της νοικοκυράς, της γιαγιάς,  γυναίκες που όλοι μας αγαπάμε και θέλουμε να είναι πάντα καλά και ευτυχισμένες.
Ωστόσο- και πέρα από την γιορτινή χροιά της ημέρας και τους αγώνες που έχουν γίνει με την πάροδο των χρόνων για την ισότητα των ευκαιριών και των δικαιωμάτων ανάμεσα στα δύο φύλα-, ας μη ξεχνάμε όλοι μας ότι υπάρχουν ακόμα γυναίκες που βασανίζονται, γυναίκες που υποφέρουν από καθεστώτα ανδρών ή κάθε είδους διακρίσεις, γυναίκες που μάχονται δύο φορές περισσότερο για να κατακτήσουν τα αυτονόητα για έναν άντρα. Ο αγώνας τους συνεχίζει ακόμα και σήμερα και πρέπει όλοι να είμαστε υποστηριχτές του.
Καλή γιορτή της γυναίκας. Της γυναίκας με θέληση, με μαχητικότητα, με σιγουριά για τις δυνάμεις της και τα θέλω της».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου