Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

ΠΟΣΑ ΑΚΟΜΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ;


Καθημερινό φαινόμενο, με τραγικές συνέπειες για την κοινωνία, είναι οι ανάλγητες ορέξεις εργοδοτών, που ευκαιριακά και χωρίς κόστος προσπαθούν να αξιώσουν μέσα από λογικές που μας μεταφέρουν στο μεσαίωνα, ισοπεδώνοντας κατακτήσεις και αγώνες ετών, αναφέρει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας με αφορμή τα χιλιάδες περιστατικά που σημειώνονται από διάφορους εργοδότες που προσπαθούν να βγάλουν μια επιχείρηση, εφημερίδα, περιοδικό στο…τσάμπα.
Πριν αναφερθούμε στα όσα αναφέρει το ΕΚΑ στην ανακοίνωσή του καλό είναι να θυμίσουμε στον Υπουργό Εργασίας αλλά και στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΣΕΠΕ πώς σήμερα, εν έτη 1941 –ωχ μπερδεύτηκα- εν έτη 2013 υπάρχουν χιλιάδες εργαζόμενοι που ..απαιτούν από τους εργαζόμενους να δουλεύουν τσάμπα ή στην καλύτερη περίπτωση να τους δίνουν ένα 600 και αυτό πολλές φορές χωρίς ασφάλιση.  Τα κρούσματα δε ης περιβόητης φράσης… «ΕΠΕΣΑ ΘΥΜΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΥΠΟΜΟΝΗ…» εμφανίζονται στον Τύπο.(χωρίς να θέλουμε να θίξουμε και τους υπόλοιπους κλάδους των εργαζομένων).
Δεν πληρώνουν, χρωστάνε ένσημα, αποφάσεις βγαίνουν υπέρ των εργαζομένων και αυτοί συνεχίζουν απτόητοι.
Κάτι ανάλογο- σε άλλο κλάδο όπως αναφέρει και το ΕΚΑ- συνέβη με τον ιδιοκτήτη ξενοδοχειακής μονάδας της Αίγινας, ο οποίος με αγγελία σε εφημερίδα ζητούσε καμαριέρα προσφέροντας αντί μισθού δωρεάν διαμονή και φαγητό, αποδεικνύει περίτρανα ότι η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία βασιλεύει.
Με τυμπανοκρουσίες και με δηλώσεις που δεν είναι τίποτα παραπάνω από «στάχτη στα μάτια» δεν αντιμετωπίζεται η τραγική κατάσταση της ανυπαρξίας ελεγκτικών μηχανισμών και καταστρατήγησης κάθε εργατικής νομοθεσίας.
Το Υπουργείο Εργασίας δεν πρέπει να αφήνει ατιμώρητα τέτοια περιστατικά. Οι πανηγυρισμοί για την επιβολή προστίμων να σταματήσουν και ας γίνουν όταν επιτέλους εισπραχθούν. Μόνο η στελέχωση και η σωστή λειτουργία του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας θα μπορέσει να δώσει λύση στο τεράστιο πρόβλημα της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας.
Ο Υπουργός Εργασίας οφείλει επιπλέον μια απάντηση στον ελληνικό λαό στο ερώτημα πώς επικύρωσε σύμβαση εργασίας εταιρείας φύλαξης (με την οποία συνεργάζεται το υπουργείο) σύμφωνα με την οποία οι εργαζόμενοί της θα πληρώνονται τον μισθό τους ακόμα και μετά από τρεις μήνες.
Οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα της κρίσης δεν μπορούν άλλο να πληρώνουν τις καταστροφικές πολιτικές της Κυβέρνησης.
Κύριοι της Κυβέρνησης, αντιμετωπίστε αποτελεσματικά τη μαύρη εργασία, τη φοροδιαφυγή και την εισφοροδιαφυγή και σταματήστε να ξεζουμίζετε τον ήδη καταρημαγμένο ελληνικό λαό.
Πόσα ακόμα θύματα της φτώχειας πρέπει να υπάρξουν στην Ελλάδα του 2013;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου