Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

«ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΣΤΕΣ ΣΤΑ ΟΜΗΡΙΚΑ ΕΠΗ» ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΣΣΗ

Το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου “Θεόδωρος Αγγελόπουλος”, φιλοξενεί μία ιδιαίτερα σημαντική έκθεση γλυπτικής του Μιχάλη Κάσση, με τίτλο: “Οι πρωταγωνιστές στα Ομηρικά Έπη”.
Τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου, στις 6.00 μμ, στο Πολιτιστικό Κέντρο στο Μοσχάτο, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης η οποία θα έχει διάρκεια έως τις 18 Δεκεμβρίου, ενώ θα είναι ανοιχτή για το κοινό με ελεύθερη είσοδο από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 10.00 πμ-1.00 μμ και από τις 6.00μμ-9.00μμ, το Σάββατο 5.00μμ-8.00μμ και την Κυριακή 10.00πμ-1.00μμ.
Ο Μιχάλης Κάσσης είναι ένας καταξιωμένος γλύπτης, γνωστός και ως “ο γλύπτης της Αντίστασης”, με το πλούσιο έργο του και με μνημεία για την Εθνική Αντίσταση. Για το έργο του θα μιλήσει ο γλύπτης Ξενοφώντας Δεστέφανος, Πρόεδρος του Συλλόγου Γλυπτών. Την ημέρα των εγκαινίων και με αφορμή την επέτειο της Εθνικής Αντίστασης, ο Μιχάλης Κάσσης θα μιλήσει με θέμα “Ελλάδα και Αντίσταση διαχρονικά”, καθώς η ιστορική μνήμη αποτελεί τον οδηγό για ένα καλύτερο μέλλον και ο αγώνας για ελευθερία και ανθρώπινη αξιοπρέπεια είναι παντοντινός.
Την Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου, στις 6.00 μμ θα πραγματοποιηθεί ομιλία του Μιχάλη Κάσση στο αμφιθέατρο του Πολιτιστικού, με προβολή οπτικοακουστικού υλικού, με θέμα “Πώς γίνεται ένα γλυπτό στο χαλκό και στο μάρμαρο”. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ο δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε: “Η έκθεση του καταξιωμένου γλύπτη Μιχάλη Κάσση στην πόλη μας και μάλιστα αυτή τη δύσκολη περίοδο που η κρίση τείνει να καταπιέζει το πνεύμα, την έμπνευση και ως συνέπεια τη δημιουργία, αποτελεί για εμάς ένα ιδιαίτερο “κέντρισμα” σε μία βιαστική -πολλές φορές- καθημερινότητα. Ένα μήνυμα αισιοδοξίας που προσκαλεί τους θεατές να επιλέξουν την προσωρινή-έστω-απομάκρυνση των ζητημάτων που τους απασχολούν και να απολαύσουν ένα ταξίδι στην τέχνη από ένα δημιουργό πραγματικά ξεχωριστό στον τομέα του. Καλώ όλους τους κατοίκους, τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς της πόλης μας να επισκεφτούν την έκθεση.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου