Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

ΠΡΟΝΟΜΟΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ!


Τελικά η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να φτάσει την σύνταξη στα 360 ευρώ, να μειώσει κι άλλο τους μισθούς, να απολύσει κι άλλους στο δημόσιο, να καταργήσει την δημόσια υγεία και πολλά άλλα.
Το μόνο που δεν μπορεί να κάνει κι απορώ πώς η τρόικα δεν το έχει σκεφτεί ακόμη είναι να μειώσει τον αριθμό των ατόμων στο Κοινοβούλιο-300 είναι πολλοί- να μειώσει τους μισθούς τους, να φτάσει την σύνταξη τους στα 360 ευρώ, να πληρώνουν φόρο πολυτελείας, να πληρώνουν διόδια και πολλά άλλα.
Την ώρα που ένας στους δύο έλληνες ζει στο όριο της φτώχειας, την ώρα που ο ένας από τους δύο δουλεύει, την ώρα που το κράτος τον φορολογεί, τον κυνηγάει, έστω και για ένα ευρώ, οι βουλευτές  προσθέτουν κι άλλα προνόμια.
Από την ΔΗΜΑΡ βγήκε η παρακάτω ανακοίνωση για τα προνόμια των βουλευτών:
«Σε μια περίοδο όπου οι πολίτες καλούνται, μέσα σε αντίξοες συνθήκες, να ανταποκριθούν στις συνεχόμενες οικονομικές υποχρεώσεις που τους επιβάλει η κυβέρνηση (φορολογική επιδρομή, χαράτσια, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, κλπ), προκλητικά παραμένουν τα προνόμια των βουλευτών τόσο από άποψη αποδοχών, όσο και φοροαπαλλαγών.
Το μείζον αυτό κοινωνικό και ηθικό θέμα ανέδειξε με ερώτησή της η βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ Μαρία Γιαννακάκη σημειώνοντας πως στους βουλευτές και τους δικαστές το αφορολόγητο εισόδημα υπερβαίνει ακόμη και το 50% του ακαθάριστου εισοδήματος. Ειδικότερα για τους Βουλευτές, όπως προκύπτει από τις αναρτημένες δηλώσεις πόθεν έσχες του 2011 στον διαδικτυακό ιστότοπο της Βουλής, το φορολογητέο εισόδημα κυμαίνεται μεταξύ 18.000 και 30.000 ευρώ, ενώ το αφορολόγητο κατά μέσο όρο αντιστοιχεί στις 65.000 ευρώ.
Επιπλέον, παρέχονται επιδόματα οργάνωσης γραφείου, οικογενειακής παροχής, ταχυδρομικών τελών και κίνησης, και αμοιβές για συμμετοχή στις κοινοβουλευτικές επιτροπές, τα οποία δεν εμφανίζονται στα εκκαθαριστικά.
Η προκλητική αυτή εισοδηματική και φορολογική μεταχείριση των βουλευτών τη στιγμή που οι πολίτες δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε στοιχειώδεις ανάγκες επιβίωσης, δημιουργεί, δικαιολογημένα, αίσθημα αδικίας και αποτελεί απειλή για την κοινωνική συνοχή.
Περιττό να αναφέρουμε ότι στην απάντηση που έδωσε στην ερώτηση της βουλευτή της ΔΗΜ.ΑΡ ο υφυπουργός οικονομικών κ. Μαυραγάνης…..εποίησεν την νήσσαν, ακολουθώντας την τακτική «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε».

                                                 Τι λαμβάνουν

Το επίδομα για αντιμετώπιση δαπανών οργάνωσης - λειτουργίας γραφείου (αρχικά 936€ για τους βουλευτές Αθήνας - Πειραιά και 1.170 για τους υπόλοιπους βουλευτές).
•Εξοδα κίνησης 364 έως 810€.
•Αποζημίωση 1/20 του συνόλου για συμμετοχή σε κάθε πλήρη συνεδρίαση της διαρκούς επιτροπής. Με βάση τη συνολική δαπάνη το 2011 (5,37 εκατ. €) προκύπτει ότι κάθε βουλευτής εισέπραξε μηνιαία 1.493€.
•Ταχυδρομική ατέλεια 1.136€.
•Ατέλειες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας 10.500 και 2.400€ ετησίως.
•Χρηματοδοτική μίσθωση αυτοκινήτου έναντι 750 - 1.200€ μηνιαίως.
•Μίσθωση ξενοδοχείων για βουλευτές επαρχίας χωρίς ιδιόκτητη κατοικία στην Αττική, έναντι 1.000€ μηναία.
•Συγκοινωνιακές ατέλειες: ελεύθερη μετακίνηση με σιδηρόδρομο (Α' θέση), πλοία, αεροπλάνα, υπεραστικά λεωφορεία.
•Δικαίωμα πρόσληψης δύο επιστημονικών συνεργατών με μεικτές μηνιαίες αποδοχές 1.207 έως 2.147€ και δυνατότητα πρόσθετου ειδικού επιμισθίου.

                                                                     ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΣΙΓΟΥΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου