Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ.....

Έχουμε αναρωτηθεί πόσες επιχειρήσεις έχουν κλείσει τα τελευταία 2 χρόνια; Πόσοι εργαζόμενοι έχουν «προστεθεί» στην λίστα της ανεργίας;
Να αναφερθούμε και σε αυτούς που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, ελπίζοντας  ότι πώς κάποια στιγμή θα λάβουν τα δεδουλευμένα τους; Να αναφερθούμε στους εργαζόμενους που παραμένουν σε μια δουλειά των 400 ευρώ, δουλεύοντας πάνω από 10 ώρες την ημέρα;
Τελικά σε  ποια χώρα ζούμε; Στην χώρα της δικαιοσύνης, της ίσης μεταχείρισης φτωχών –πλούσιων, της αξιοκρατίας;
ΟΧΙ.
Ζούμε στην χώρα των βολεμένων, στην χώρα που «βασιλεύει» το ψέμα, το βύσμα….
Στην χώρα που δίνετε η «άφεση αμαρτιών» στους έχοντες. Δεν έχεις λεφτά να πληρώσεις τους εργαζόμενους, χρωστάς στο ΙΚΑ, στην εφορία….δεν πειράζει, θα βρεθεί μια λύση.
Δεν έχεις ένα ευρώ να πληρώσεις τους μαρκαδόρους του παιδιού σου και αναγκάζεσαι να κλέψεις; Πηγαίνεις φυλακή. Χρωστάς 200 ευρώ στην εφορία; Τα πληρώνεις τώρα αλλιώς σου παίρνουν το σπίτι. Δικαιώνεσαι στα  δικαστήρια μετά την αντιπαράθεση με τον εργοδότη σου για την μη καταβολή δεδουλευμένων; Θα περιμένεις…χρόνια..2,3,4,10,όσο πάρει.
Αν αυτή είναι η χώρα μας , αν μας κυβερνούν άνθρωποι που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι οι έχοντες και όχι ο απλός πολίτης, τότε….!!!!

Τα σχόλια δικά σας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου