Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Μετά τις προγαμματικές οι ανακοινώσεις για προσλήψεις 15.000 δημ. υπαλλήλων

Την πρόσληψη 15.000 εργαζομένων στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας και των ελεγκτικών μηχανισμών ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος .
Ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν παρέλειψε να κάνει λόγο για κατάφωρες αδικίες από τους προκατόχους του, τις οποίες η νέα κυβέρνηση καλείται να αποκαταστήσει, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι «μέχρι να ανακάμψει η οικονομία δεν μπορεί να βελτιωθεί η μισθολογική κατάσταση των δημοσίων υπαλλήλων». Παράλληλα, επανέλαβε ότι περίπου 3.500 υπάλληλοι, οι οποίοι απομακρύνθηκαν με παράνομες διαδικασίες, θα επιστρέψουν στο Δημόσιο.
Αναφερόμενος στις μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης - οι οποίες προσδιορίζονται χρονικά μέσα στο ερχόμενο τρίμηνο - προανήγγειλε:
1. Την αλλαγή της διαδικασίας αξιολόγησης: Πρώτα, θα αναλυθούν οι ανάγκες του Δημοσίου, οι θέσεις και το προφίλ των δημοσίων υπαλλήλων, που απαιτείται για τις θέσεις αυτές και τέλος, θα ορισθεί η στοχοθεσία, προκειμένου το Δημόσιο να είναι πιο παραγωγικό και να "έρθει" πιο κοντά στον πολίτη.
Ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε, πως το νέο αυτό μοντέλο αξιολόγησης θα εφαρμοσθεί πιλοτικά σε ένα Υπουργείο και κάποιους Δήμους που θα επιλεχθούν, θα σχηματιστεί σε διαβούλευση με την ΑΔΕΔΥ και θα αντικαταστήσει το σύστημα αξιολόγησης, που πρωοθείτο από την πολιτική ηγεσία του τ. ΥΠ.Δ.Μ.Η.Δ.
2. Τον επαναπροσδιορισμό της "κινητικότητας": Η διαδικασία, πλέον, δεν θα έχει καμία απολύτως σύνδεση με απολύσεις, αλλά με την πλήρωση θέσεων, όπου υπάρχουν κενά, σε συνεννόηση πάντα με τον δημόσιο υπάλληλο.
3. Την επιστροφή των αντισυνταγματικώς απολυθέντων δημοσίων υπαλλήλων: «Θα ανακοινωθεί από τον Πρωθυπουργό κατά τις προγραμματικές του δηλώσεις στη Βουλή» είπε ο αν. Υπουργός, επαναλαμβάνοντας, πως υπολογίζονται περίπου σε 3.500.
4. Τη σταδιακή πρόσληψη 15.000 δημοσίων υπαλλήλων: «Οι προσλήψεις αφορούν στους τομείς της υγείας, της παιδείας και των ελεγκτικών μηχανισμών» είπε ο κ. Κατρούγκαλος.
5. Την επιστροφή των συμβασιούχων, που δικαιώθηκαν με αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις.
Τέλος, ο κ. Κατρούγκαλος, ερωτηθείς σχετικά με τις ιδιωτικοποιήσεις Ν.Π.Δ.Δ., τάχθηκε κατά αυτών, τονίζοντας, παράλληλα, όμως, «ότι είναι άχρηστο πρέπει να κλείσει» αναφερόμενος συγκεκριμένα σε Νομικά Πρόσωπα του Δημοσίου χωρίς αντικείμενο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου